Natuurlijke en milieuvriendelijke geluidsisolatie – een kurkvloer


Natuurlijke en milieuvriendelijke geluidsisolatie – een kurkvloer. Soms hoef je alleen maar één kamer stil te leggen, of het nu een opnamestudio of een kinderkamer is. Als je wanhopig op zoek bent naar iets dat kan helpen de harde geluiden in je kamer stil te houden voor de rest van de wereld, dan moet je de kurkmat proberen.

De kurk wordt vaak geassocieerd met wijnstoppen, maar niet veel mensen weten dat de schors van de kurkeik de bron is van het meest natuurlijke en milieuvriendelijke materiaal ooit – namelijk kurk, dat veel wordt gebruikt bij de vervaardiging van de kurkvloer, kurkplaten of kurkwanden.


Kurk Onderlaag voor kinderen


Natuurlijke en milieuvriendelijke geluidsisolatie – een kurkvloer. Het gebruik van een kurkmat heeft veel voordelen. Voor veel mensen lijkt het in eerste instantie misschien kwetsbaar, of gewoon ongeschikt materiaal, maar dat is niet waar. Producten die kurk gebruiken, staan ​​algemeen bekend om hun dempende eigenschappen.

Een goed opgemaakte kurkrol of kurkvel dempt het geluid uit de kamer en zorgt ervoor dat de buren nooit klagen over je kinderen. Kurkvloeren zijn ook een geweldige aanvulling op elk klaslokaal, waar zeker veel lawaai wordt gemaakt. Er is nog een ander voordeel van het hebben van een kurken onderlegger in de kamer die de kinderen gebruiken: het is erg zacht.

Als iemand valt, zijn er geen tranen en is de kurk zelf niet gewond. Als er uiteindelijk iets zwaars op de kurkvloer stampt, springt het materiaal terug naar zijn normale staat. Zoals je kunt zien, is dit perfect om te doen in de kamer van je kind, vooral als je kinderen jong zijn en de neiging hebben om veel te vallen. Een kind dat net leert lopen, kan heel blij zijn met kurkvloeren!


Milieuvriendelijkheid van kurk


Een kurkvloer heeft nog een ander aspect: hij is echt milieuvriendelijk. Niemand hoeft de kurkeik te kappen – het produceert gewoon schors, die door experts onder strikte regels wordt geoogst. De bast groeit terug en we krijgen het kurkmateriaal. Welnu, zoals in het begin vermeld, zullen velen kurk associëren met wijnstoppen, maar de waarheid is dat steeds meer flessen plastic stoppen of andere materialen gebruiken die de wijn kunnen bottelen op een manier die de eigenschappen ervan niet verliest. Dit betekent dat de kurkwijnstoppen minder gebruikt zullen worden in de winkel terwijl de kurkeik nooit ophoudt met het afwerpen van zijn bast. Wat is er milieuvriendelijker dan dit materiaal niet in de prullenbak te gooien? Laten we antwoorden – nee. Kijk dus eens naar de kurkvloer en beslis of je hem in je huis wilt of in tenminste één van je kamers. Het kan gewoon geen interessant experiment zijn.


Geef een reactie

X
Bestel kurk monsters
Share via
Copy link
Powered by Social Snap