Spuitkurk – toepassing


Spuitkurk - toepassing

Spuitkurk – toepassing. Naarmate de bouwwetenschap vordert, streven we ernaar om de nieuwste technologie te gebruiken om de juiste oplossingen te vinden. Soms kan deze techniek oude en nieuwe manieren combineren en hoeft het niet giftig te zijn. De spraykurk is een uitstekend voorbeeld van een innovatieve en bewezen oplossing voor buitenafwerking, thermische isolatie en waterdichting van gebouwen met oude, natuurlijke bouwmaterialen.

Spuitkurk – toepassing is een alternatief voor verf of stucwerk met een mengsel van 80% kurkkorrels en 20% verf op waterbasis, verkrijgbaar in verschillende kleuropties. De spuitdop lijkt veel op stucwerk. Het oppervlak is gestructureerd en voelt zacht aan. Het lijkt erg op verf, alleen dichter. Het komt in net zoveel kleuren als elke verf, en je kunt het ook verven.

U kunt een spuitdop gebruiken op bijna elk oppervlak dat u schildert met traditionele verf. Je kunt het direct op allerlei buitenmuren van je huis spuiten. De kurkconstructie zorgt ook voor een comfortabel antislipoppervlak, waardoor het perfect is voor terrassen en looppaden. De dop voelt niet zo heet aan als metselwerk en steen, waardoor hij ideaal is voor terrassen bij het zwembad. Als alternatief voor spuitschuim kunt u in de uitsparingen in de binnenmuren ook een spuitplug gebruiken om de ventilatieopeningen af ​​te dichten.

In tegenstelling tot schuim met gesloten cellen is de spraycap ademend en laat waterdamp door, waardoor deze sneller droogt. Deze applicatiemethode kan ook houten wanden beschermen tegen schimmel en bederf door als houtbeschermend bindmiddel te werken. De spraycap kan ook rechtstreeks op de binnenmuren worden aangebracht als u van deze interieurstijl houdt.


Spuitkurk - toepassing

Kurk is een zeer hernieuwbare hulpbron die meestal afkomstig is van federaal beschermde bossen die zijn gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC) in Portugal. De bast wordt om de negen jaar geoogst gedurende 150-250 jaar. Het verzamelen van de kurk beschadigt de bomen niet. Bovendien zijn de korrels die in de spuitdop worden gebruikt typisch een bijproduct van de dopplugindustrie.

De spuitdop is een mengsel van 80% kurkkorrels en 20% verf op waterbasis, die wordt aangebracht met een sproeier en perslucht. Doordat de spuitdop 80% dop bevat, vermindert het het vrijkomen van microplastics uit de lak. Vergelijk dit met andere elastomere verven, die in plaats daarvan meer synthetische verbindingen bevatten.

De spuitdop sluit openingen en luchtlekken zeer goed af en een compact gebouw is een grote stap naar een warmte-efficiënt gebouw. De spuitdop kan op elk goed voorbereid oppervlak worden aangebracht – stucwerk, staal, aluminium, hout, baksteen, vinyl, dakspanen en andere. Je kunt het op veel verschillende ondergronden gebruiken.


Neerslag en stof blijven zelden aan het oppervlak van de dop plakken, en als ze dat wel doen, kan het oppervlak worden afgewassen. Na tien jaar kan het oppervlak, zoals elke verf, in de zon verbleken en moet het mogelijk opnieuw worden aangebracht. De spuitdop heeft schijnbaar eindeloze voordelen. Het is een hernieuwbare grondstof en een bouwmateriaal, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor een breed scala aan toepassingen. Het wordt in veel toepassingen gebruikt omdat het hecht op hout, metaal, kunststof en beton en zowel binnen als buiten gebouwen wordt gebruikt. Werkt in alle klimatologische omstandigheden; Het is bestand tegen UV-stralen, weersomstandigheden en korrels, hoge en lage temperaturen, slijtage, schimmel en schimmel.

Se on jopa tulenkestävä, täyttää eurooppalaisen E-luokan, eikä päästä myrkyllisiä höyryjä kyteessä. Korkki voi lisätä rakennuksen ulkopinnan palonkestävyyttä tulelle alttiilla alueilla. Ruiskukorkki edistää rakennusrakenteen lämmöneristystä, tiivistää rakennuksen ilmaraot ja vaimentaa ääntä. Ruiskukorkin lisääminen rakennuksen ulkopuolelle on yksinkertainen tapa yksinkertaisesti eristää olemassa oleva valmis rakenne. Suihkekorkki hylkii vettä (vaikeuttaa muurauksen imeytymistä) samalla kun se pysyy hengittävänä, jolloin höyry pääsee tunkeutumaan. Jos seinät ovat kuluneet, voit levittää niihin spraykorkkia, mikä säästää työtä ja kustannuksia sekä vähentää rakennusjätteen määrää. Se ei halkeile ja on joustavampi kuin maali ja stukko. Se on hypoallergeeninen ja itsepuhdistuva, koska sedimentti ja pöly eivät tartu helposti sen pintaan.


Geef een reactie

X
Bestel kurk monsters
Share via
Copy link
Powered by Social Snap