Ontvlambaarheidsclassificatie van kurk

Dankzij de thermische eigenschappen en slechte verbranding van kurk zijn kurkeiken beter bestand tegen vuur dan andere bomen. De langzame verbranding van kurk maakt het een natuurlijke vlamvertrager en vormt een brandwerende laag. Bij de verbranding komt geen rook of giftig gas vrij.

Kurk is, net als andere isolatieproducten, onderhevig aan brandclassificatie. Brandclassificatie heeft twee basisfuncties:

maakt het mogelijk om de gegeven materialen in de installatie te integreren door hun brandeigenschappen te bevestigen,
is het uitgangspunt voor de veiligheidsselectie
Brandclassificaties worden uitgegeven door de relevante onderzoekseenheden voor systeem- of productfabrikanten. Een belangrijk onderdeel van elke classificatie is de beschrijving van de oplossing waarop deze van toepassing is en de reikwijdte van de toepassing (geldigheid).


De brandwerendheidsklassen van een constructie, hier een houten constructie, geven het vermogen aan om specifieke functies uit te oefenen tijdens een brand. De brandwerendheidsparameter is gemarkeerd met de letter “R” en cijfers, b.v. 15 (Dit is het aantal minuten waarna de dragende elementen hun functie niet meer vervullen). Belangrijke parameters zijn ook branddichtheid “E” (vlam- en gasdichtheid) en brandisolatie “I” (temperatuurondoorlaatbaarheid). Op basis van deze parameters wordt de brandwerendheidsklasse van het gebouw bepaald. De brandwerendheid wordt meestal bepaald door de architect en de brandweer op basis van de wet.


In kurkstudies krijgt kurk brandklasse E. Kurk heeft een hittebestendigheid van R-3,6 tot R-4,2 per inch. Dit is een beter waardebereik dan losse glasvezel (R-2,2 tot R-2,9 per inch) en glasvezelmatten (R-2,9 tot R-3, 8 per inch). Kurk heeft een lage thermische geleidbaarheid – kurk is een ideale thermische isolator. De thermische geleidbaarheidscoëfficiënt is 0,045 W/Mk Vanwege de slechte thermische geleidbaarheid voelt kurk altijd warm aan. De brandveiligheid van kurk wordt ook ondersteund door het feit dat het vanwege zijn lichte gewicht wordt gebruikt in space shuttles, in een mengsel met andere materialen voor isolatie, b.v. Brandstoftanks in raketten of isolatorlanders.

In onderstaande video kun je zien hoe moeilijk het is om een ​​kurk in brand te steken.

https://www.youtube.com/watch?v=ydswjypdsbi


Geef een reactie

X
Bestel kurk monsters
Share via
Copy link
Powered by Social Snap