Een kurk op zolder – een functionele oplossing


Een kurk op zolder - een functionele oplossing

Een kurk op zolder – een functionele oplossing is een beproefde isolatie gemaakt van ademende en diffusiebestendige materialen. Zo’n vloer veroudert niet, heeft bovengemiddelde geluidsisolerende eigenschappen en is zeer resistent. Door de natuurlijke bellen die gevormd worden tijdens de natuurlijke uitzetting van het kurkmateriaal tijdens warmtebehandeling, heeft het een zeer goede warmteopslagcapaciteit.

Ook de keuze van kurk heeft een belangrijke impact op de veiligheid bij brand. Kurk ontbrandt niet snel, het gloeit gewoon en is een product van wat zelfdovend wordt genoemd. De vele voordelen zijn onder meer bestand tegen rot, schimmel en meeldauw en vrijwel geurloos na korte ventilatie. Meestal wordt zo’n kurk op OSB-platen of direct op de zoldersteunen gelegd.


Een kurk op zolder - een functionele oplossing

Een kurk op zolder – een functionele oplossing. Kurk is ook geschikt voor dakisolatie. Geëxpandeerde kurk wordt bijvoorbeeld aan de binnenkant van het dak gelijmd of genageld, wat bij een bouwlat niet moeilijk is. Deze panelen zijn licht en gemakkelijk te snijden. Om deze reden zijn ze geweldig voor verwarming en geluidsisolatie.

Isolerende kurkpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Hoe dikker de folie, hoe beter deze isoleert. Het wordt aanbevolen om platen van ongeveer 15 cm dik te gebruiken om het dak te isoleren met kurk. Om warmteverlies door koudebruggen te voorkomen, kunnen de panelen diagonaal ten opzichte van elkaar worden gelegd. Dit maakt de isolatie effectiever in deze moeilijke gebieden.

Geef een reactie

X
Bestel kurk monsters
Share via
Copy link
Powered by Social Snap