Manieren om een ​​kurk te snijden


Manieren om een ​​kurk te snijden

Manieren om een ​​kurk te snijden. Bij het leggen van vloerdelen of het bevestigen van kurk als wandbekleding is het op maat zagen meestal onvermijdelijk. Want kurkborden hebben een bepaalde maat, net als muren of vloeren. De kurkplanken moeten dan eventueel aan één kant een beetje worden afgesneden, zodat het oppervlak volledig kan worden bedekt en er geen randen worden weggelaten.

Voordat u met het snijproces begint, heeft u het juiste gereedschap nodig. Geschikte snijaccessoires moeten worden overwogen. Welk mes of zaag je hier kunt gebruiken hangt ook af van de dikte van de respectievelijke kurkplaten.

De volgende snijgereedschappen worden daarom aanbevolen: een vleesmes of een scherp behangmes, die geschikt zijn voor dunne kurkplaten.


Manieren om een ​​kurk te snijden

Hiervoor moet je echter meerdere keren snijden, alleen lichte druk op het mes is belangrijk, hierdoor krijg je een schone snijrand zodat de kurkplank niet aan de rand breekt.

Voor dikkere kurk kunt u een decoupeerzaag of dunne houten zaagbladen gebruiken. Zaag bij het insteken langzaam en zonder druk.

Voordat u dit doet, moet u de kurkplaat tussen de twee klemmen klemmen en de interface markeren met een lat zodat de snijrand precies is.

De handzaag daarentegen is geschikt voor panelen van gemiddelde dikte. Ook in dit geval moet je de plank vastklemmen en langzaam zagen.


Manieren om een ​​kurk te snijden. Als het gaat om de meer geavanceerde kurkprocessen die eerder worden gebruikt om kurkaccessoires voor commerciële doeleinden te vervaardigen, zijn er twee het vermelden waard: lasersnijden en CNC-snijden. De eerste is te zien in onderstaande video. Het wordt voornamelijk gebruikt bij de vervaardiging van onderzetters van kurk

https://www.youtube.com/watch?v=Q-FiA-RGQEg
Aan de andere kant is het CNC-snijden niet minder nauwkeurig, gebruikt met een dop met grotere afmetingen, zie je in deze video:

https://www.youtube.com/watch?v=JgrWMFLOvJQ


Geef een reactie

X
Bestel kurk monsters
Share via
Copy link
Powered by Social Snap