Kurkstoppen – niet alleen voor wijn


Kurkstoppen - niet alleen voor wijn

Kurkstoppen – niet alleen voor wijn. Het materiaal van de bast van de kurkeik, beter bekend als kurk, komt uit Portugal, waar het over de hele wereld wordt geoogst en geëxporteerd. Dit is een zeer milieuvriendelijk materiaal dat gemakkelijk kan worden verwerkt en gerecycled met unieke eigenschappen.


Kurk heeft zoveel toepassingen


Kurkstoppen - niet alleen voor wijn

Kurkstoppen – niet alleen voor wijn. De meeste mensen die aan kurk denken, hebben een beeld in hun hoofd van een stop van wijn of misschien een kurkbord. Veel dingen die je in de keuken of woonkamer kunt zien, zijn van dit materiaal gemaakt. Het heeft echt een groot aantal toepassingen, sommige serieuzer, andere minder. Er zijn kurkvloeren, maar er zijn ook kurksteunen voor de tablets die het kijken naar Netflix minder pijnlijk maken.

Maar wat de kurk zo geweldig maakt, is dat hij milieuvriendelijk en goedkoop is, terwijl hij ook enkele unieke thermische eigenschappen heeft. Dit is de belangrijkste reden om kurken kussens te gebruiken in restaurants of huishoudens. Bij het serveren van een kopje thee of koffie maken veel mensen de kurken onderzetters van tevoren leeg, om er zeker van te zijn dat de hitte van de drank de tafel niet aantast.


De dempingswaarde van een kurken onderlaag


Zelfklevende kurk is ook een ander interessant ding dat is gemaakt van de kurk. Het kan worden gebruikt als kurk onderzetter , bijvoorbeeld onder een stoel of tafel, waar het aan de poot van het meubel kan worden bevestigd om blijvende beschadiging van de vloer te voorkomen, deze te beschermen en het geluid van de stoel die ook wordt bewogen te dempen.


Een kurk om mee te nemen, alstublieft


Sommige mensen houden er ook van om de kurk op hun kopje koffie of thee te zetten. Omdat het zulke goede thermische eigenschappen heeft, houdt het de drank warm en tegelijkertijd milieuvriendelijk. Decoraties? Kurk is niet alleen een geweldige aanvulling op het interieurontwerp (het maakt zelfs de eenvoudigste huishoudelijke apparaten erg elegant), maar het heeft ook zijn praktische toepassingen.

En het ziet er natuurlijk geweldig uit in alle soorten interieurs, terwijl het erg goedkoop is. Dankzij zijn thermische eigenschappen kan de kurkmat ook onder allerlei warme gerechten worden geplaatst die in uw keuken bereid zouden kunnen worden. De kurk heeft ook geen specifieke geur, waardoor hij ideaal is voor keukengadgets of wijnstoppers – hij verandert nergens de smaak van.


Geef een reactie

X
Bestel kurk monsters
Share via
Copy link
Powered by Social Snap