Natuurlijk en gezond – beoefen yoga met kurk


Natuurlijk en gezond - beoefen yoga met kurk

Natuurlijk en gezond – beoefen yoga met kurk. Nu vraag je je misschien af ​​wat het verband is tussen yoga en kurk? Is een van hen niet een sport en de tweede een materiaal? Wat vind je daar eigenlijk van? Hier is een oplossing: je kunt yoga beoefenen op een materiaal gemaakt van kurk – of het nu een kurkvloer of een kurkkussen is. Waarom zou je het eigenlijk doen? Er zijn verschillende goede redenen om je dagelijkse yoga op zo’n vloer te doen


Die Weichheit des Bodens

Natuurlijk en gezond - beoefen yoga met kurk

Natuurlijk en gezond – beoefen yoga met kurk. Allereerst is een kurkmat of -vloer erg zacht. Het helpt als je een fout maakt in je yogapose en op de grond valt. Een kurkvloer vermindert de pijnlijke effecten van de val en raakt niet blijvend beschadigd. Het blijft terugveren en biedt weer een goed platform voor je dagelijkse yogabeoefening. Loop niet het risico uw been te breken of een knie te verwonden op een traditionele harde vloer. Je kunt natuurlijk altijd een oefenmat kopen, maar een hele vloer van kurk is comfortabeler – je wordt niet beperkt door het bereik van de mat – en bovendien is hij niet zo duur. Het is eigenlijk een van de goedkoopste vloerbedekkingen die er zijn.


De muting-attributen


Een ander ding over een kurkvloer of kurkrollen dat winstgevend is voor uw training, is dat het kurkmateriaal redelijk goede geluidsisolerende eigenschappen heeft. Wanneer het op de grond of tegen de muur wordt geplaatst, onderdrukt het alle geluid, waardoor je ruimte krijgt voor rustige en eenzame meditatie. Geen enkel willekeurig geluid zal je storen en geen geschreeuw zal je ervan weerhouden om je yogapositie rustig uit te voeren. Is dat niet geweldig? Daarom worden kurklijmen of kurkwanden gebruikt in een klaslokaal of opnamestudio. Zoals u zich kunt voorstellen, is er op deze plaatsen veel lawaai dat wordt gedempt door kurk.


De thermische eigenschappen


Is er nog meer over dit kurkmateriaal dat u misschien vraagt? Eigenlijk ja. Het is misschien een beetje ongelooflijk, maar het heeft veel goede eigenschappen. Behalve dat het zacht en stil is, houdt het de warmte in de kamer, maakt het het behoorlijk warm en bespaart het geld dat u normaal gesproken aan elektrische verwarming zou besteden. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom je een warme kamer nodig hebt om te sporten. Moet het niet koud zijn omdat je het warm krijgt tijdens yoga? Onthoud dat naarmate u meer zweet, u meer calorieën verliest en uw trainingen effectiever worden met minder inspanning. En het is niet goed voor een lichaam om een ​​thermische schok te krijgen als je het warm krijgt in een erg koude kamer.


Zoals je kunt zien, heeft kurk eigenlijk veel voordelen voor yogabeoefening …


Geef een reactie

X
Bestel kurk monsters
Share via
Copy link
Powered by Social Snap