Ecologische en moderne kurkstof


Ecologische en moderne kurkstof

Ecologische en moderne kurkstof. Kurkstof of kurkleer is een hoogwaardige stof gemaakt van dunne kurkkrullen rechtstreeks verkregen uit de schors van de kurkeik. Een groot deel van de productie wordt met de hand gemaakt.

De innovatieve eigenschappen van kurkweefsel zijn uniek en origineel. Kurkstof is verkrijgbaar in een unieke reeks natuurlijke texturen, patronen en dessins en is gemaakt met verschillende basismaterialen, afhankelijk van het eindgebruik.


Voordelen van kurk


Ecologische en moderne kurkstof

Ecologische en moderne kurkstof. Stijlvol en verfijnd, kurkstof wordt gebruikt in een breed scala aan producten, waaronder handtassen, sporttassen en koffers, portefeuilles en horloges, gestoffeerde en opnieuw gestoffeerde meubels, kleding, kussens, yogamatten, schoenen, schildersdoeken en meer. Kurkstoffen voelen zacht en aangenaam aan. Dit materiaal is milieuvriendelijk en milieuvriendelijk.

Het kan gemakkelijk schoon te maken en duurzaam zijn. Bovendien is het net zo duurzaam als leer en zo veelzijdig als stof. Kurkstof is waterdicht en vuilafstotend. Het is uitstekend in het afstoten van stof, vuil en vet. Het kurkmateriaal is gemaakt met behulp van speciale technologieën die het zacht, flexibel en barstbestendig maken. Bij gebruik gedraagt ​​het zich als een natuurlijke huid – het creëert fijne rimpels. Het is daarentegen bestand tegen verkleuring en slijtage.


Nieuwe trends


In een samenleving die groener en toekomstgerichter wil zijn, is kurk de enige grondstof die 100 procent natuurlijk, duurzaam en recyclebaar is. De overvloed aan toepassingen en eigenschappen kon niet worden gereproduceerd met nieuwe technologieën. Een lage milieu-impact, energie-efficiëntie, kwaliteit, duurzaamheid en herbruikbaarheid zijn de kenmerken van Eco-Design, een innovatieve, toekomstgerichte trend.

De populariteit groeit omdat kurk een onbeperkt potentieel heeft. Kurkweefsel is een natuurlijk, hernieuwbaar en chemisch inert product. Het vervuilt niet, het beschermt bossen – het vernietigt ze niet. Het bevordert hun reiniging en onderhoud. Dit materiaal maakt bebossing mogelijk van gebieden die worden bedreigd door woestijnvorming. Het kurkweefsel is veilig voor de gezondheid, bij verbranding verbrandt het geen giftige gassen. Het is bestand tegen slijtage – het blijft ondanks het verstrijken van de tijd ongewijzigd. Kurk heeft een lagere thermische geleidbaarheid tussen vuurvaste producten.


Geef een reactie

X
Bestel kurk monsters
Share via
Copy link
Powered by Social Snap