Natuurlijk kurkhuis in Barcelona

Natuurlijk kurkhuis in Barcelona

Aan de rand van het Garraf-park in Barcelona heeft architect Elisabetta Quarta Colosso van het Spaanse El Fil Verd een vrijstaand Natuurlijk kurkhuis in Barcelona ontworpen, bekleed met natuurkurkpanelen. Kurk is hier niet alleen energiezuinig en isolerend, maar is ook gebruikt om de integratie van het gebouw in de natuurlijke omgeving te waarborgen. Het huis is gebouwd voor een gepensioneerd echtpaar dat ervan droomde om midden in de natuur te wonen in een energiezuinige woning.

Ontwerpbeperkingen omvatten steil terrein op het noorden en een beperkt klantenbudget. In deze context zag de architect het project als een kans om te laten zien dat het mogelijk is om passieve en bioklimatische designgebouwen te bouwen tegen een betaalbare prijs.


Natuurlijk kurkhuis in Barcelona

De stedenbouwkundige voorschriften maakten de ontwikkeling van maximaal drie niveaus mogelijk. In plaats daarvan besloot de architect om het huis vorm te geven als een kubus met twee verdiepingen om het beter in de omgeving te laten opgaan. Het gebouw opent naar het noorden op de berg van Montserrat en biedt een prachtig uitzicht op het park.

Anderzijds zijn de gevels aan de straat en de buren bewust zonder openingen gelaten, wat de privacy van de bewoners waarborgt. De woonkamer en een slaapkamer bevinden zich op de begane grond; Op de eerste verdieping is er een tweede slaapkamer en een groot terras met solarium en tuin. Elke kamer in het huis stelt u in staat om het bos vanuit een andere hoek te bekijken.


Om een ​​zeer energiezuinig Natuurlijk kurkhuis in Barcelona in Barcelona te realiseren, voerde de architect een gedetailleerde studie uit van het lokale klimaat en de topografie van de site, en paste een reeks bioklimatische ontwerpstrategieën toe die rekening houden met zowel koude winters als hete zomers. Een van deze strategieën is het creëren van een richting; Het is gepositioneerd langs de noord-zuidas om blootstelling aan de zon in de winter te maximaliseren en effectieve natuurlijke ventilatie in de zomer te bevorderen.

Voor de verwarming van de woning fungeert het beglaasde deel van de zuidgevel dankzij het broeikaseffect als zonneverwarming. De zonnestraling, die tijdens deze maanden een kleinere hoek heeft, dringt naar binnen en wordt omgezet in warmte, waardoor de temperatuur van de woning stijgt.

De Trombe-Mitchell-muren aan de zuidgevel fungeren als hete kamers, bereiken overdag hoge temperaturen en stoten ze naar binnen door convectie en straling. Aan de noordzijde zijn de openingen geminimaliseerd om de warmtebalans niet negatief te beïnvloeden.

Leave a Reply

X
Bestel kurk monsters
Share via
Copy link
Powered by Social Snap