Houtkachel met omhulsel van natuurkurk

Houtkachel met omhulsel van natuurkurk

Houtkachel met omhulsel van natuurkurk is een ontworpen door de Portugese ontwerpstudio Inngage.

https://www.inngage.pt/project/natura/

De structuur geeft een uniek karakter dankzij de kurk buitenlaag.

Natura is een houtkachel ontworpen voor Fogo Montanha

https://www.fogo-montanha.com/

fr is ontworpen om een ​​industrieel product een natuurlijker gevoel te geven. Het idee om kurk als het belangrijkste bekledingsmateriaal te gebruiken, is ontstaan ​​uit de wens om de gebruiker een tactiele ervaring van de kachel te geven en dus een beter gevoel van warmte.


Houtkachel met omhulsel van natuurkurk

Volgens de filosofie van een eenvoudige constructie, is het lichaam van de kachel gemaakt van staal en worden kurkprofielen op de structuur gelegd en bevestigd. Deze profielen zijn gescheiden van de staalconstructie om te voorkomen dat de kurk na verloop van tijd donkerder wordt.

Houtkachel met omhulsel van natuurkurk gemaakt van modulaire kurkprofielen, het ziet eruit als vintage radiatoren en tegelijkertijd verhoogt dit materiaal de veiligheid doordat gebruikers de houtkachel in alle veiligheid kunnen aanraken en voelen, waardoor deze apparatuur geschikt is voor alle omgevingen.


Natuur als onderzoeksproject is meer dan twee jaar oud. De relatie tussen de kap en de verbrandingskamer is bestudeerd en verbeterd om een ​​goede luchtcirculatie, installatiegemak en tegelijkertijd de veiligheid van de gebruiker bij interactie met de houtkachel te garanderen door middel van strenge gebruikerstests.

Geef een reactie

X
Bestel kurk monsters
Share via
Copy link
Powered by Social Snap