Toepassing van kurkpoeder-extract in cosmetica

Kurkpoeder als ingrediënt in cosmetica?

Er is een groeiende vraag onder consumenten van cosmetica naar producten op basis van natuurlijke ingrediënten. Kurkeikenschorsextract heeft een zeer effectieve anti-aging werking en is een waardevolle grondstof voor de dagelijkse huidverzorging.

Kurk heeft het verbazingwekkende vermogen om zijn schelp voortdurend te vernieuwen. Voor huidverzorgingsproducten betekent dit een verbeterde huidkwaliteit en gladheid. Kurkeik-extract is een echt veelzijdig wapen tegen veroudering! Wetenschappelijk onderzoek heeft bij regelmatig gebruik meerdere gunstige effecten bevestigd!

Bijvoorbeeld: intensieve hydratatie, vermindering van huidruwheid, versterking van de huidbarrière en versterking van de beschermende functies van de huid.


Kurkextracten bevatten interessante ingrediënten met specifieke eigenschappen, zoals antioxiderende, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen, die de effectiviteit kunnen verbeteren van cosmetische preparaten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Kurk en zijn bijproducten, zoals kurkstof, kunnen een belangrijke bron zijn van veel bioactieve stoffen.

Deze natuurlijke producten vertonen een breed scala aan relevante eigenschappen, namelijk antioxiderende, ontstekingsremmende, anti-verouderings-, losmakende en depigmenterende effecten.


Ze kunnen worden gebruikt in verschillende farmaceutische en cosmetische producten. Producten van dit type gaan huidveroudering tegen en hebben een depigmenterende of ondersteunende werking bij de behandeling van acne en huidontstekingen.

De heterogeniteit van de chemische samenstelling en ongebruikelijke eigenschappen maken kurkstof tot een materiaal met een groot potentieel en belang. Recycling en valorisatie van bijproducten van kurk in de cosmetica-industrie maakt deel uit van het huidige perspectief van duurzame ontwikkeling.

In 2005 patenteerde een van de Franse cosmeticabedrijven een idee voor cosmetica gebaseerd op het gebruik van kurkpoeder:

https://patentimages.storage.googleapis.com/07/bb/99/77d3c278c2dcff/WO2005060930A1.pdf


Geef een reactie

X
Bestel kurk monsters
Share via
Copy link
Powered by Social Snap