3D-kurk – een nieuwe dimensie in design – GENCORK


3D-kurk - een nieuwe dimensie in design - GENCORK

3D-kurk – een nieuwe dimensie in design – GENCORK. Ons bedrijf bestaat al meer dan 20 jaar, dus weinig dingen met betrekking tot kurk kunnen ons verrassen. Er is echter een Portugees bedrijf genaamd GENCORK wiens producten we op het eerste gezicht goed vonden. Dit visionaire bedrijf combineert op tijdloze wijze hernieuwbare en natuurlijke kurkgrondstoffen met kunst om verbazingwekkende driedimensionale kurkwanden te creëren. Bekijk de galerij met hun producten en projecten, waaruit we degene hebben geselecteerd die het meest indruk op ons hebben gemaakt.

GENCORK, een merk van de Sofalca Group, produceert kurkpanelen voor verschillende ondergronden. Het is een product dat laagtechnologische apparaten combineert met technologisch geavanceerde productieprocessen.

Het 100% natuurlijke en duurzame agglomeraat van kurk wordt getransformeerd met behulp van geavanceerde digitale algoritmen en productieprocessen. Deze digitale aanpak is een van de elementen die het DNA van GENCORK bepalen. Het bedrijf gebruikt alleen kurk van twijgen (plooien) om kurkgranulaat te maken. Het is een 100% natuurlijk proces waarvoor geen toevoegingen nodig zijn.

Deze door Sofalc ontwikkelde technologie bestaat uit het injecteren van waterdamp door de kurkkorrels, die uitzetten en samenklonteren met de kurkhars zelf.


Foto van de stand van GENCORK op de beurs Maison & Objet in Parijs


3D-kurk - een nieuwe dimensie in design - GENCORK

3D-kurk – een nieuwe dimensie in design – GENCORK. Het proces heeft het materiaal een donkerbruine kleur, vergelijkbaar met die van chocolade.

Het bedrijf gebruikt biomassa uit het Falca maalproces om stoom op te wekken. Het stelt ons in staat om een ​​ecologisch proces te realiseren zonder afval met een energie-zelfvoorziening van 95%. Voor ons is kurk een “supermateriaal” dat een aantal voordelen biedt zoals geluidsisolatie en trillingsisolatie.

GENCORK maakt gebruik van computer ontwerpstrategieën met behulp van parametrische systemen om algoritmen te creëren die zijn geïnspireerd door de natuur, geometrie en wiskunde …

Dit maakt de productie van een groot aantal patronen met verschillende vormen en afmetingen mogelijk, waardoor de thermische en akoestische eigenschappen van kurk worden geoptimaliseerd en zo coatings met een hoge esthetische waarde worden verkregen. GENCORK werkt momenteel aan projecten van verschillende groottes, in het bijzonder met hotels, restaurants, kantoren en tijdelijke architecturen (tentoonstellingen, stands, enz.). De huidige projecten van het bedrijf omvatten het Hotel Van der Valk in België, het hoofdkantoor van BNP Paribas in Lissabon en het hoofdkantoor van Ubisoft in Parijs …


Geef een reactie

X
Bestel kurk monsters
Share via
Copy link
Powered by Social Snap