Kurk als geluiddempend materiaal


Kurk als geluiddempend materiaal

Kurk als geluiddempend materiaal. Er zijn twee hoofdcriteria die een materiaal geschikt maken voor geluidsisolatie. De eerste is geluidsisolatie. De tweede blokkeert het geluid volledig. Voor geluidsisolatie worden vaak houtmaterialen zoals kurk gebruikt. Dankzij de honingraatstructuur is er veel ruimte om luchtbellen op te vangen.

Deze bellen beperken de voortplanting van geluid binnen en buiten de kamer effectief en blokkeren de stroming van geluidsgolven. Geluidsabsorptie vereist over het algemeen zachte en poreuze materialen die ervoor zorgen dat de energie van het geluid in het materiaal kan worden gereflecteerd totdat het wordt verspreid.


Kurk als geluiddempend materiaal

Bij het kiezen van geluidsisolatie houden we vooral rekening met de geluidsreductiefactor (NRC Noise Reduction Сoefficient) en de geluidstransmissieklasse (STC Sound Transmission Сlass).

De NRC-index is een index van de geluidsabsorptie in uw kamer en is een zeer belangrijke parameter als u een thuisopnamestudio wilt hebben, een kamer waar u films met een zeer goede akoestiek kunt kijken of naar hi-end muziek kunt luisteren. De NRC is een maat voor hoeveel geluid wordt geabsorbeerd door een bepaald materiaal.

Daarom wordt het meestal gebruikt om de akoestische eigenschappen van panelen, scheidingswanden, kantoorschermen en akoestische wandpanelen te bepalen. Als je een betere ruimteakoestiek wilt, is het NRC-display het belangrijkste om op te letten.


Kurk als geluiddempend materiaal. Als u echter geïnteresseerd bent in het verminderen van externe ruis, moet u vooral letten op de klasse van geluidsoverdracht. Een 3 mm dikke muurkurk kan bijvoorbeeld externe ruis met 10 dB verminderen en een 6 mm printplaat met 20 dB.

Materialen zoals kurkruggen, kurkplaten, kurkrollen, rekkurken of de bovengenoemde muurpluggen worden het meest gebruikt voor geluidsisolatie. Met kurk wordt zowel het geluid van buiten als van binnen aanzienlijk verminderd. De effectiviteit van de isolatie hangt uiteraard af van de dikte. Een dikte van 20 mm geeft ons echter het gewenste veiligheidsniveau door diverse geluiden achter de muur of vanaf de straat.

Een dergelijke investering zal zeker zijn vruchten afwerpen, waardoor niet alleen het gemak van het gebruik van een appartement of huis wordt gegarandeerd, maar ook verschillende extra voordelen die synthetische isolatie niet biedt.
Dergelijke voordelen zijn onder meer bescherming tegen vocht, schimmel. Kurk is extreem duurzaam, veilig voor kinderen en mensen met allergieën, het is natuurlijk en ziet er geweldig uit. Daarnaast kan het ook dienen als prikbord voor belangrijke notities of informatie zonder de muur te beschadigen.


Geef een reactie

X
Bestel kurk monsters
Share via
Copy link
Powered by Social Snap