Groene muur – een prachtige mode voor verticale tuinen


Groene muur - een prachtige mode voor verticale tuinen

Groene muur – een prachtige mode voor verticale tuinen. Een verticale tuin is een techniek waarbij planten op een verticaal hangende plaat worden gekweekt met behulp van hydrocultuur. Heel vaak zijn dergelijke panelen gemaakt van geëxpandeerde of muurtechnische kurk.

Deze unieke constructies kunnen vrijstaand of aan de muur worden gemonteerd. Verticale tuinen worden al sinds oude beschavingen gebruikt. Veel moderne verticale tuinen kunnen tientallen jaren meegaan en karakter geven aan moderne zaken.

Verticale tuinen zijn een geweldig alternatief voor potplanten in kantoorruimte. Potplanten hebben het voordeel dat ze overal kunnen worden geplaatst, ze kunnen ruimte innemen en veel onderhoud vergen. Verticale tuinen hebben echter maar één grote plaat nodig om voor te zorgen, die een weelderige kleur geeft in elke professionele werk- of woonomgeving.

Verticale tuinen of groene muren?

Verticale tuinen hebben veel verschillende namen: levende groene muren, levende muren en mosmuren, om er maar een paar te noemen. Hoe je ze ook noemt, deze verticale plantstructuren kunnen zo klein zijn als een fotolijstje of zo massief als een meesterwerk van 18 meter breed.


Groene muur - een prachtige mode voor verticale tuinen

Verticale tuinen kunnen worden geplaatst in hotellobby’s, hoofdkantoren van bedrijven en zelfs een kleine binnenplaats. Verticale tuinen zien er niet alleen indrukwekkend uit, ze zorgen er ook voor dat u zich prettiger voelt in uw omgeving door te profiteren van de natuurlijke rustgevende eigenschappen van de natuur.

Verticale binnentuinen

Groene muren zijn niet alleen een geweldig onderdeel van het interieurontwerp, ze helpen ook de natuurlijke luchtstroom in de omgeving.

Deze tuinen kunnen uit veel verschillende soorten planten bestaan; Varens, Ficus repens, Pilea en Calathea zijn de meest populaire plantensoorten die in groene muren worden gebruikt. Verticale tuinen zijn ook erg ruimtebesparend en kunnen elke lege ruimte aan de muur opvullen.


Groene muur - een prachtige mode voor verticale tuinen

Groene muur – een prachtige mode voor verticale tuinen. Veel kantoormedewerkers worden blootgesteld aan veel schadelijke chemicaliën in de lucht, zoals formaldehyde en koolmonoxide. Verticale tuinen fungeren als een natuurlijk systeem voor schone lucht en bevorderen een betere ademhaling en een algeheel gezonder milieu.

Planten helpen ook bij het verminderen van geluidsoverlast, waardoor er een stillere werkomgeving ontstaat voor bewoners van gebouwen

Verticale buitentuinen

Veel gebouwen in het land en over de hele wereld hebben buiten verticale tuinen. Veel buitentuinen bevatten mos, wijnstokken en andere planten die vaak worden gebruikt in verticale buitentuinen.

Verticale buitentuinen hebben het voordeel dat ze natuurlijk, direct zonlicht hebben om te gedijen.
Ze bieden ook een uitstekende bescherming en isolatie van gebouwen tegen temperatuurveranderingen, UV-straling en slagregen. In de zomer gebruiken ze een proces dat evapotranspiratie wordt genoemd om de lucht om hen heen te koelen.


Geef een reactie

X
Bestel kurk monsters
Share via
Copy link
Powered by Social Snap