Hoe een kurkrol aan de muur te installeren?

Hoe een kurkrol aan de muur te installeren?

De kurk aan de muur lijmen is niet moeilijk. Natuurlijk is het niet ingewikkeld als we het goed doen

https://kurk-winkel.nl/categorieen/kurk-rollen/

De benodigde materialen zijn een kurkroller, spatel of kwast en contact- of watergedragen lijm.

Voordat de kurk wordt gelijmd, moet elke muur worden geprimed. En droog het; De muur mag niet nat zijn.
Verdeel de lijm met een spatel of kwast over het oppervlak van de rol en de te verlijmen muur.

Lijm moet gelijkmatig worden aangebracht en laat geen openingen achter, omdat er later uitpuilen van een losse kork kan optreden (die kan worden verwijderd door voorzichtig in de blister te prikken en een kleine hoeveelheid lijm onder het oppervlak te spuiten met een injectiespuit).


Hoe een kurkrol aan de muur te installeren?

Zowel kurk- als wandoppervlakken moeten droog en vlak zijn. Wees zeer voorzichtig bij het lijmen, omdat de lijm erg snel droogt, dus hoge precisie is vereist. De roller kan het beste door 3 personen op het lijmoppervlak worden aangebracht. 2 personen rollen de rol uit en de 3e persoon drukt de rol gelijkmatig aan met de rol zodat deze over het gehele oppervlak aan de muur hecht.

Als je de kurk niet direct aan de muur wilt plakken, om hem niet te beschadigen of omdat het makkelijker lijkt, doe dat dan op een plank van een ander materiaal en schroef hem dan aan de muur.

Contactlijm is iets sterker dan lijm op waterbasis en is geschikt voor verschillende soorten wanden, zelfs metalen wanden. Aan de andere kant heeft het een sterke geur die binnen twee dagen volledig zal verdwijnen.


Hoe een kurkrol aan de muur te installeren?

Als er kinderen of mensen met allergieën in huis zijn en het oppervlak waarop u de kurk wilt lijmen een gewone muur van gips of gewapend beton is, is het beter om een ​​lijm op waterbasis te gebruiken die zich bindt door verdamping van water.

Een populair idee voor mensen die de isolerende, decoratieve en functionele functies van kurk willen combineren, is om een ​​rol kurk te kopen en een geselecteerd patroon van 3 mm wandkurktegels erop te lijmen.

Dankzij deze oplossing zullen we niet alleen de muren van ons huis isoleren en decoreren, maar krijgen we ook een kurken muur waaraan we belangrijke voorwerpen kunnen ophangen om het te onthouden of op welke manier dan ook te versieren.

Tot slot presenteren we een presentatievideo die u stap voor stap laat zien hoe u een kurkroller in uw huis installeert.

https://www.youtube.com/watch?v=agCRW8VoWUU



Geef een reactie

X
Bestel kurk monsters
Share via
Copy link
Powered by Social Snap